BOSCH CAR SERVICE

BUDAKESZI

… autószerviz,
ahol mindent követhet …

Facebook

Garanciális javítás

Őrizze meg a gyári garanciát a gépkocsijára! Ha a karbantartást a Bosch Car Service-ben végezteti, nincs miért aggódnia!

Amennyiben a gépkocsira a törvény szerinti jótállásnál hosszabb, egyedi garanciát biztosít a kereskedő, akkor előírja, hogy ez csak akkor teljesül, ha a vásárlástól a márkaszervizben történik a javítás. Ezekre az esetekre nem vonatkozik a az alábbi leírás/válalás.

Tudta Ön, hogy az Európai Unióban minden gépkocsi tulajdonos szabadon választhatja meg, hogy hol végezteti a gépkocsija karbantartását, garanciális javítását? A választás joga vonatkozik minden fizetős munkára, akár gyári garanciaidőn belül is.

A gépkocsigyártók az 1400/2002 EK és a 461/2010/EU Rendelet (Csoportmentességi rendelet) hatálybalépését megelőzően a garanciális javítás érvényességét a márkaszervizekben végrehajtott kötelező karbantartáshoz kötötték. A Rendelet hatálybalépésével ez a kikötés már nem alkalmazható. A garancia továbbra is a beütemezett karbantartás végrehajtásához kötött, de függetlenül attól, hogy azt a márkaszerviz hálózaton belül hajtják végre, vagy sem! A feltétele az, hogy a garanciális javítás végrehajtása a gyártó által rendelkezésre bocsátott előírásoknak megfelelően történjen, illetve adóügyileg dokumentálható legyen. Ezt mi biztosítjuk!

Egyértelmű, hogy a független szerelőműhely a törvényi garancia ideje alatt (természetesen azt követően is) a járművön bármilyen karbantartási és javítási beavatkozást elvégezhet (a garanciális javítások, illetve a hibás jármű térítésmentes javítása kivételt képeznek) anélkül, hogy ez a garancia megszüntetésére jogosítaná fel az eladót/gyártót.

Ennek érdekében a független szerelőműhely az alábbiakat köteles szavatolni:

  • eredeti alkatrészek, vagy azoknak megfelelő minőségű alkatrészek használata,
  • szükséges műszaki információk ismerete,
  • Az ESI[tronic] szoftver és/vagy a kiegészítő információk alkalmazása biztosítja műszaki információkhoz való hozzáférést.
  • esetlegesen szükséges specifikus eszközök használata.
  • a garanciális munkák megfelelő dokumentálása.

 Az elvégzett beavatkozások átláthatóságának dokumentumokkal történő alátámasztása, továbbá a nyújtott szolgáltatás minőségének szavatolása az ügyfél felé jelenti az ügyfél és eladó/gyártó közötti, visszautasított garanciális beavatkozásokkal kapcsolatos vitás kérdések esetében az eljárás kritikus pontját, a Bosch Car Service (BCS) által érvényesített szelvények esetében.

Amennyiben kétség merülne fel a márkaszervizben a garanciális időn belüli javítással:

  • A BCS közvetlenül keresi meg a márkaszervizt.
  • Az Robert Bosch Magyarország megkeresi az országos márkaképviseletet.
  • A Bosch(AA) megkeresi a gyártó európai központját.
  • A Bosch központ az európai unió (EU) jogalkotóihoz fordul.

Kérjen ajánlatot most, és időpont egyeztetés miatt visszahívjuk!