BOSCH CAR SERVICE

BUDAKESZI

… autószerviz,
ahol mindent követhet …

Facebook

Auto Totalis infók

Elektromos kisteherautók

Elektromos kisteherautókkal lép a közösségi autómegosztók piacára a Bosch

  • Trendi a közösségi autómegosztás: tovább bővülnek a Bosch mobilitási szolgáltatásai
  • Barkácsáruházak vásárlói tesztelik a 2018 decemberében induló új szolgáltatást
  • Akár az utolsó pillanatban is: foglaljon kisteherautót mobiltelefonos alkalmazással, és szállítsa vele haza stressz nélkül a vásárolt nagyméretű árukat
  • Száz százalékban elektromos: a kisteherautók helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelnek

 

Stuttgart (Németország) – Gyors autóbérlés mobiltelefonos alkalmazással – Németországban már közel kétmillióan élnek a lehetőséggel, az autómegosztó szolgáltatások felhasználóinak száma folyamatosan nő. Az egyre bővülő piacon elektromos furgonokkal indít új közösségi autómegosztási lehetőséget a Bosch. A vállalat a német REWE Group kiskereskedelmi cégcsoport leánycégével, a toom barkácsáruházlánccal együttműködésben teszteli szolgáltatását, amelynél jelentős igény mutatkozik a kellően tágas rakterű, nehéz és nagyméretű áruk szállítására is alkalmas kisteherautók iránt. „A Bosch a városi mobilitás számára kínált digitális megoldásokkal bővíti kínálatát. Az elektromos furgonmegosztó szolgáltatás óriási növekedési lehetőségeket rejt” – hangsúlyozta Dr. Rainer Kallenbach, a Bosch hálózatba kapcsolt mobilitási megoldások részlegének elnöke. Több mint 330 üzletével a toom Németország vezető barkácsáruházláncai közé tartozik. Öt kiválasztott üzletében 2018 decemberétől a vásárlók mindössze néhány képernyőérintéssel, közvetlenül a helyszínen foglalhatnak maguknak elektromos kisteherautót, mellyel gyorsan és kényelmesen szállíthatják haza a térkövet, az erkélyre szánt növényeket, vagy épp a festékes vödröket. „Vállalatunk elkötelezett a hosszú távú fenntarthatóság iránt; folyamatosan bővítjük hozzájárulásunkat a környezet védelméhez, ezért örömmel tölt el, hogy környezetkímélő megoldást kínálhatunk vásárlóinknak áruik hazaszállítására” – emelte ki Wolfgang Vogt, a toom személy- és pénzügyi ügyvezető igazgatója. A Bosch jártas a közösségi járműmegosztó szolgáltatások piacán: elektromos robogókat kölcsönző szolgáltatása, a Coup folyamatosan terjeszkedik, 2016-os indulását követően mára mintegy 3500 robogóból álló flottával működik Berlinben, Párizsban és Madridban.

Elektromos bérautók flottája
Németországban ma minden tizedik megosztott gépkocsi elektromos motorral működik. A Bosch a Coup robogói és kisteherautói esetében is kizárólag ilyen hajtásrendszerű járműveket alkalmaz. „Az elektromos közlekedés ideális a városi mobilitás során, legyen szó belvárosi kiszállításról vagy metropoliszok egyéni mobilitásáról” – mutatott rá Dr. Rainer Kallenbach. A közösségi furgonmegosztó szolgáltatás kezdetben olyan németországi városok (Berlin, Frankfurt, Lipcse, Troisdorf és Freiburg) barkácsáruházaiban áll rendelkezésre, amelyek már elektromos töltőállomásokkal is rendelkeznek. A járműveket a StreetScooter gyártja, a hajtásrendszer elemeit pedig a Bosch szállítja. A vállalat szerint az elektromos kisteherautók megosztása nemcsak a barkácsáruházakban lehet keresett megoldás; amennyiben a szolgáltatás népszerűnek bizonyul, a Bosch új partnerek bevonását is tervezi – további toom áruházak vagy elektronikai és bútorüzletek, illetve szupermarketek mellett.

Immár a múlté a stresszes vásárlás
A közösségi autómegosztás már régóta nem rétegpiac, amit a szektor gyors bővülése is jelez: 2025-re a piaci előrejelzések már nem kevesebb, mint 36 millió felhasználóról szólnak világszerte (forrás: Frost & Sullivan). Különösen a nagyvárosokban használják egyre többen a mobiltelefonos alkalmazásokon alapuló szolgáltatásokat, amelyek segítségével a felhasználók a nap bármely szakaszában foglalhatnak járműveket, és egyből használatba is vehetik azokat. A furgonos közösségi autómegosztás nagy előnye, hogy megoldást kínál nagyméretű áruk szállítására is. A tágas elektromos kisteherautók néhány órával korábban, vagy akár az utolsó pillanatban, vásárlás közben is lefoglalhatók, a járműveket pedig ugyanarra az állomásra kell visszavinni, ahol a vásárló felvette. A szolgáltatás további előnye, hogy a felhasználók a futásteljesítményt és az akkumulátor újratöltését is magában foglaló, rögzített óradíjat fizetnek, ami gyakran olcsóbb, mint a hagyományos autóbérlés. Mindemellett a használatba vétel kezdetétől egészen a visszaszállításig a teljes folyamat digitális, körülményes papírmunka nélkül zajlik.

Hack Mónika
Telefon: +36 1 879-8928